Home Suriname Vonnis om benadeelde voor gestolen bromfiets te vergoeden

Vonnis om benadeelde voor gestolen bromfiets te vergoeden

40
0
vonnis-om-benadeelde-voor-gestolen-bromfiets-te-vergoeden

foto


Arsenio K. moet een man vergoeden voor de bromfiets die hij heeft gestolen. Rechter Maureen Dayala heeft hem gevonnist tot betaling van US$ 250 en SRD 1250 binnen zes maanden. Betaalt hij niet, dan moet hij twee weken in de gevangenis doorbrengen.

De veroordeling is ook twaalf maanden celstraf waarvan tien voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij heeft twee maanden in de cel doorgebracht. Zijn advocaat Radjesh Bhoewar zegt dat de man is vrijgekomen met het opgelegde vonnis. Arsenio K. heeft ook een boete te voldoen van SRD 500 of een week hechtenis.

Hij was onder invloed van alcohol en ging samen met een man naar een pand. Die man heeft de bromfiets vanuit het terrein gestolen. De bromfiets was in een ruimte die op slot was. Het hangslot is kapotgeslagen. Arsenio K. had op zich genomen de bromfiets te demonteren. Advocaat Bhoewar heeft de rechter gevraagd de strafeis over te nemen.