Home Suriname Nieuw bestuur voor fonds versterking lokale ondernemers

Nieuw bestuur voor fonds versterking lokale ondernemers

39
0
nieuw-bestuur-voor-fonds-versterking-lokale-ondernemers

foto

Minister Armand Achaibersing (2e van links), adviseurs en bestuursleden van het FTBP. (Foto: Financiën & Planning)


Het Fonds Technische Bijstand Particuliere Sector (FTBP) heeft een nieuw bestuur, dat onder leiding staat van Jaswant Doekharan namens Financiën & Planning, Helyante MacDonald (Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven) en  Aditpersad Moensi (Associatie van Surinaamse Fabrikanten). Uit dit Fonds kunnen lokale ondernemers tegen gunstige voorwaarden leningen krijgen voor de voorbereiding van hun investeringen. Hieronder vallen onder meer de uitvoering van pilotstudies, subsectorstudies, marketingplannen, trainingen en certificeringen.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning merkte op dat de instelling van het Fonds gezien moet worden in samenhang met andere maatregelen tot ondersteuning van de lokale particuliere sector. Binnenkort kunnen het Productie Krediet Fonds en het fonds voor investeringen in de agrarische sector, tegemoetgezien worden. En er zijn ook meer directe maatregelen tot productie zoals investeringen in herstel van infrastructuur. Al deze maatregelen zijn bedoeld om de lokale particuliere productie weer goed op gang te brengen tot de bouw van een duurzame gediversifieerde economie, met groei van arbeidsplaatsen en bijdragen aan de betalingsbalans, meldt het ministerie.

Het FTBP werd in november 1992 opgericht als onderdeel van een gericht pakket overheidsmaatregelen voor bevordering en stimulering van particuliere investeringen. Het sloot aan op het Investeringsfonds. Het Fonds heeft aan de basis gestaan van verschillende bedrijven, maar sinds 2008 was er geen bestuur meer. De goede lessen van het FTBP uit het verleden, worden nu ingezet tot hernieuwde activering.