Home Nederland Gijzeling gaande op Leidseplein Amsterdam, veel politie aanwezig

Gijzeling gaande op Leidseplein Amsterdam, veel politie aanwezig

41
0
gijzeling-gaande-op-leidseplein-amsterdam,-veel-politie-aanwezig

Op het Leidseplein is een groot aantal agenten aanwezig. Er is een gewapende overval gepleegd op de Apple Store, die is uitgelopen op een gijzeling, melden onder meer AT5 en Het Parool.

De melding van de overval werd rond 17.40 uur gedaan. Op beelden op sociale media is te zien dat een gewapende man een andere, ongewapende man onder schot houdt. AT5 meldt dat verschillende getuigen schoten hebben gehoord in de Apple Store.

Volgens journalist Tim Wagemakers die ter plekke is, zijn agenten met getrokken wapens te zien. “Plein is leeggeveegd, mensen zijn in kroegen en deuren dicht. Bij De Balie bijvoorbeeld moeten mensen weg van de ramen”, schrijft Wagemakers op Twitter. Ook vliegt er een politiehelikopter boven het gebied. Rond 18.30 heeft de politie iedereen in de gebouwen om de Apple Store heen weggeleid, meldt AT5.

“Vanwege een melding bij een winkel aan het Leidseplein is daar nu politie-inzet”, meldt de politie Amsterdam via hun Twitterkanaal. Later zal de politie meer informatie bekendmaken. Apple was nog niet bereikbaar voor commentaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here