Home Nederland Bergen containers Noordzee nog niet mogelijk

Bergen containers Noordzee nog niet mogelijk

75
0
bergen-containers-noordzee-nog-niet-mogelijk

Het duurt nog een paar dagen voordat een berger op zoek kan naar de 26 lege containers die dit weekend overboord zijn geslagen op de Noordzee boven Vlieland. De omstandigheden laten het nog niet toe, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat tegen Omrop Fryslân.

Rederij Noordgat op Terschelling heeft opdracht gekregen om op zoek te gaan naar de containers. Door de hoge golven lukt dat nu nog niet. Maar zodra het kan, zal het bergingsproces beginnen, aldus Rijkswaterstaat.

Het schip Marcos V verloor zaterdagochtend 26 lege containers op de Noordzee. Het schip was vanuit het Duitse Bremerhaven op weg naar Rotterdam. De containers sloegen overboord ergens op de vaarroute tussen Vlieland en Schoorl, maar onduidelijk is waar precies.

De Kustwacht deed dit weekend al een poging om de locatie te achterhalen, maar kon de containers toen niet vinden. Daarom zal de rederij verder zoeken op basis van berekeningen en verspreidingsmodellen vanaf de locatie waar het vermoedelijk fout ging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here