Home Suriname Amoksi: Korpsen kunnen groot inkopen doen

Amoksi: Korpsen kunnen groot inkopen doen

48
0
amoksi:-korpsen-kunnen-groot-inkopen-doen

foto

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zondag op de regeringspersconferentie.


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft zondag op een persconferentie meegedeeld dat zijn collega van Financiën & Planning, Armand Achaibersing, toegezegd heeft om middelen vrij te maken voor de korpsen. Er kunnen groot inkopen worden gedaan. De basis politie opleiding van de lichting 2021-2022 gaat woensdag van start. De rekruten zullen de politie ook ondersteunen in haar werk. De politie is volgens de bewindsman waakzaam en dienstbaar en zal de handhaving van de covid-maatregelen stringent ter hand nemen.

De korpsen die vallen onder het ministerie hebben reeds de opdracht gekregen om de inventarisatie van te actualiseren. Er is meer behoefte aan rollend materiaal, tint- en snelheidsmeters. Er zullen meer motorrijders worden ingezet. De motorfietsen die opgeslagen zijn in de Politie Academie zullen worden gebruikt. Handhaving van de covid-maatregelen is ook geïncorporeerd in de operatie ‘Veilig Suriname’. De hulppost aan de voet van de Wijdenboschbrug zal eveneens in gebruik worden genomen, van waaruit ook extra ondersteuning gegeven zal worden.

Amoksi verwacht dat de samenleving zich verantwoordelijk zal opstellen nu de avondklok is afgeschaft en maatregelen zijn aangepast. Hij wijst er op dat evenementen voor grote massa’s verboden zijn. Hetzelfde geldt ook voor feesten. De politie zal optreden, stelde bewindsman. Ook politiecommissaris Orlando Jacott heeft onomwonden meegedeeld dat er opgetreden zal worden indien er sprake is van overtreding.