Home Suriname Staatsolie bezit offshore exploratie- en exploitatierechten

Staatsolie bezit offshore exploratie- en exploitatierechten

35
0
staatsolie-bezit-offshore-exploratie-en-exploitatierechten

foto

De offshoreblokken van Staatsolie. (Beeld: Staatsolie)


Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft de offshore-exploratie- en exploitatierechten die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van activiteiten in het offshoregebied van Suriname. Staatsolie bezit de exploratie- en exploitatierechten voor het Surinaams offshoregebied. Onder offshoregebied verstaan we het nearshore, shallow offshore en deep offshore gebied, verduidelijkt het bedrijf in een persbericht.

Op 7 januari 2020 maakten TotalEnergies en APA Corporation bekend dat zij in de Maka Central-1 put in Blok 58 een significante olievondst hadden gedaan. Ze waren gestuit op een hoge kwaliteit lichte olie en condensaat rijk in gas.

Suriname is zich aan het voorbereiden op zijn participatie in de ontwikkeling van de olievondsten van Blok 58. Staatsolie werkt aan continue verbetering van zijn capaciteiten om de partner of choice te zijn voor internationale oliebedrijven. Ook focust het bedrijf op de ontwikkeling van het shallow offshoregebied.