Home Suriname Broers krijgen technische vrijspraak voor seksueel misbruik

Broers krijgen technische vrijspraak voor seksueel misbruik

93
0
broers-krijgen-technische-vrijspraak-voor-seksueel-misbruik

foto


Twee broers Kenneth P. en Robby P. zijn woensdag vrijgesproken van de verdenking van seksueel misbruik van hun twaalfjarig nichtje. De rechter sprak van een technische vrijspraak en heeft hen onmiddellijk in vrijheid gesteld.

Advocaat Murwin Dubois, die samen met zijn collega Maureen Nibte rechtsbijstand verleent aan Robby P., constateerde dat de seksuele handelingen dateren van 2020, maar in de tenlastelegging is 2019 vermeld.

 

De rechter heeft verwoord dat een dagvaarding een waarborging is voor een verdachte waarop hij zich moet verdedigen op de zitting. In de kop van de dagvaarding staat 2019 vermeld wat alles dekt dat is opgenomen in de tenlastelegging. Daarom kan 2019 niet doorgestreept worden om 2020 te vermelden.

Tegen beide verdachten was acht jaar cel geëist. Dubois heeft het verweer opgeworpen dat het jaartal in de dagvaarding fout is. Het meisje zou een andere leeftijd hebben in 2020 en niet zoals opgenomen in de dagvaarding. Nibte heeft ook gepleit voor Robby P. Advocaat Sardha Sietaram heeft gepleit voor Kenneth P.