Home Nederland NEC komt met reddingsplan tegen dreigend faillissement

NEC komt met reddingsplan tegen dreigend faillissement

42
0
nec-komt-met-reddingsplan-tegen-dreigend-faillissement

NEC komt met een reddingsplan dat de Nijmeegse club moet behoeden voor een faillissement. NEC is al jaren bezig het stadion te kopen, maar zegt ook maatschappelijke en commerciƫle hulp nodig te hebben om te kunnen overleven.

Het initiatief dat de Nijmegenaren presenteren heet ‘Ons Nest’. NEC benadrukt dat het vernieuwen en uitbreiden van stadion De Goffert essentieel is. Verder denkt de club aan vastgoedontwikkeling met tweehonderd huurappartementen bij het stadion.

In de race om play-offs

De vorig jaar via de nacompetitie gepromoveerde club staat in de eredivisie momenteel achtste. Die positie geeft aan het einde van de competitie recht op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Op 17 oktober na de derby NEC-Vitesse stortte een deel van het uitvak in. Bij een inspectie kwamen veel meer mankementen aan het licht. Maar na een grondige renovatie mocht het stadion onlangs weer volledig open.

De ingestorte tribune in het Goffertstadion Omroep Gelderland

De Nijmegenaren onderhandelen al sinds 2014 met de gemeente Nijmegen over het kopen van De Goffert. Daarvoor moet een bedrag van rond de 6 Ć  7 miljoen euro worden betaald. Sinds het begin van de onderhandelingen heeft NEC een dergelijk bedrag al aan huur betaald, meldt Omroep Gelderland.

‘Doen we niks, blijven alleen herinneringen aan vroeger’

Als er geen beweging in de besprekingen komt, luidt NEC de noodklok. “Het stadion, dat in de jaren dertig letterlijk met de blote handen door Nijmegenaren is uitgegraven en opgebouwd, brokkelt op dit moment letterlijk en figuurlijk langzaam af. Als we niks doen, is het enige wat zal overblijven een faillissement van de club en de herinneringen aan vroeger. Dat wil niemand. Daarom is de urgentie hoog en actie een ‘must’ voor onze club.”

Met de actie ‘Ons Nest’ roept de club “omwonenden, woningzoekenden, inwoners van Nijmegen, ondernemers, organisaties, frisdenkers en criticasters, jong en oud” op mee te denken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here