Home Suriname Pseudo verkavelaar moet benadeelden vergoeden

Pseudo verkavelaar moet benadeelden vergoeden

128
0
pseudo-verkavelaar-moet-benadeelden-vergoeden

foto


Pseudo verkavelaar Maynox C. is maandag gevonnist acht benadeelden binnen een jaar te vergoeden. De benadeelden zijn opgelicht door Maynox C. en/of heeft de verdachte gelden van hen verduisterd.

Maynox C. kan voor zes maanden in het gevang belanden als hij de benadeelden niet vergoedt. De benadeelden hebben een kavel gekocht bij Maynox C. Maynox C. heeft hen voorgehouden dat hij bevoegd was de kavels liggend in het project aan de Vredenburgweg en de Tout Lui Fautkanaalweg, te verkopen. Hij had ter plaatse een bord geplaatst met de naam van zijn bedrijf en contactnummers van hem en/of zijn bedrijf.

De benadeelden wisten niet en konden het ook niet weten dat verdachte niet bevoegd was de kavels te verkopen. Maynox C. heeft zich vanaf het begin voorgedaan als te zijn de eigenaar van het perceel. Pas in februari 2019 vernamen de benadeelden dat niet Maynox C. maar ene K. de eigenaar is van het project. Maynox C. heeft de kavels verkocht voor bedragen variërend tussen de 7.500 en 8.500 euro.

 

“Onze gemeenschap is voor de zoveelste keer geconfronteerd geraakt met pseudo verkavelaars die zich voordoen als eigenaren van verkavelingsprojecten. Nadat gelden van kopers zijn ontvangen, maken deze mensen zich onvindbaar. Of, als het ze niet lukt om zichzelf onvindbaar te maken, zorgen zij ervoor dat ze in elk geval geen vermogen hebben op hun naam en/of op naam van hun bedrijf, waardoor een civiel vonnis slechts een papieren tijger wordt, want er is geen enkel dwangmiddel om betaling af te dwingen”, zei Urmila Jageswar. Zij voegde zich namens de benadeelden in de zaak als beledigde partij.