Home Suriname Parmessar: Veiligheidsgevoel moet worden teruggebracht

Parmessar: Veiligheidsgevoel moet worden teruggebracht

48
0
parmessar:-veiligheidsgevoel-moet-worden-teruggebracht

foto

NDP-fractieleider Rabin Parmessar wil dat de regering actie onderneemt om de criminaliteit in te dammen. (Beeld: DNA TV)


NDP-fractieleider Rabin Parmessar vindt dat de regering actie moet ondernemen om het veiligheidsgevoel terug te brengen in de samenleving. Er is volgens hem aandacht in de breedste zin nodig om de criminaliteit aan te pakken. Er moet stringenter en effectiever worden opgetreden. Dit kaartte hij dinsdag aan in De Nationale Assemblee.

Parmessar voerde aan dat mensen in hun auto klem gereden worden en beroofd. Doordat het zo een probleem is om geld op de bank te storten of te lichten, houden mensen grote bedragen thuis. Ze krijgen dan ongewenst bezoek thuis en worden beroofd. Personen die worden verkracht, waarbij zij trauma’s oplopen. De materiële en geestelijke schade is enorm.

De volksvertegenwoordiger wil weten wanneer de 300 plus agenten die ingezet worden voor beveiliging van de regering en anderen teruggestuurd worden naar het Korps Politie Suriname. Wanneer zal de basis politie opleiding van start gaan. Parmessar voerde aan dat veel mensen niet eens aangifte meer doen omdat ze het gevoel hebben dat ze toch niet geholpen zullen worden.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zei dat de lichting van 300 rekruten fysiek beziggehouden worden. Hij hoopt dat de basis politie opleiding binnenkort kan starten. Er moeten nog enkele administratieve zaken worden afgewikkeld. Hij voerde aan dat de politie meer zichtbaar moet zijn op straat. Er zijn mogelijkheden om gebruik te maken van de reservepolitie en mensen op te leiden tot hulpagent van politie. Zij kunnen ook helpen met het verkeer.

De operatie Veilig Suriname is volop bezig zei Amoksi. Hij heeft rapportage van januari gekregen en ziet dat er tijdens mini roadblocks een aantal aanhoudingen is verricht. Er is SRD 30.000 covid-boetes geïnd.  Ruim 1.600 processen-verbaal zijn opgesteld. Drugs en wapens zijn in beslag genomen. Mensen die zonder rijbewijs rijden hebben een boete gekregen. Het gaat volgens de minister de goede kant op. Parmessar blijft erbij dat het veiligheidsgevoel bij veel mensen afneemt.