Home Suriname Colombia: Doden door aardverschuiving

Colombia: Doden door aardverschuiving

41
0
colombia:-doden-door-aardverschuiving

foto

Gouverneur van Risaralda, Victor Tamayo, heeft deze foto van de ravage van de aardverschuiving in Colombia gedeeld op Twitter.


Hevige regenval in de gemeente Dosquebradas, in het Colombiaanse Risaralda, heeft geleid tot een aardverschuiving waarbij zeker 14 mensen om het leven zijn gekomen en vele anderen gewond zijn geraakt. De Nationale Eenheid voor Rampen- en Risicobeheer van Colombia maakt dinsdagochtend voor het eerst melding van zeven slachtoffers, maar het aantal is in de loop van de dag toegenomen, met de laatste berichten dat er veertien doden zijn gevallen.Hulporganisaties vrezen dat andere rampen het huidige scenario kunnen verergeren. Ze spraken specifiek over de mogelijke afdamming van de rivier de Otún als gevolg van nieuwe aardverschuivingen.

“Op dit moment zijn we bezig met de hele evacuatieperimeter omdat het terrein nog steeds instabiliteit is, een grote breuk blijft bestaan in de lawine”, zei Risaralda-functionaris Álvaro Arias in een radio-interview.

De aardverschuiving die dinsdag werd geregistreerd in de wijk La Esneda in de stad Pereira, hoofdstad van Risaralda, heeft tot nu toe 14 doden en 35 gewonden opgeleverd die in ziekenhuizen worden behandeld, zo meldt de Nationale Eenheid voor Risicobeheer op Twitter.

President Iván Duque stuurde ook een bericht naar de lokale bewoners via sociale media en zei dat de hulpdiensten paraat stonden als een nieuwe ontwikkeling aanvullende hulp nodig zou maken.

Minister van Defensie Diego Molano schreef ook op Twitter dat de nationale autoriteiten samenwerken met lokale functionarissen om humanitaire hulp naar het gebied te brengen.

Gouverneur van Risaralda, Víctor Manuel Tamayo, toonde op Twitter de ineenstorting van La Esneda en wees erop dat hij het directoraat Risicobeheer opdracht had gegeven om reddingstroepen in het gebied te ondersteunen.