Home Suriname Verzet Hoefdraad tegen vonnis op 11 februari op de rol

Verzet Hoefdraad tegen vonnis op 11 februari op de rol

49
0
verzet-hoefdraad-tegen-vonnis-op-11-februari-op-de-rol

foto


Het aangetekende verzet door Gillmore Hoefdraad, ex-minister van Financiën, die 17 december vorig jaar schuldig is bevonden aan ambtsverduistering, overtreding van de Anti-Corruptiewet en deelname aan een criminele organisatie, wordt op 11 februari in behandeling genomen. Zijn advocaat Murwin Dubois bevestigt dit.

Hoefdraad kan zich niet terugvinden in de uitspraak. Daarom is via Dubois verzet aangetekend. De ex-minister heeft twaalf jaar cel en gevangenneming opgelegd gekregen en een boete van SRD 500.000 subsidiair twaalf maanden hechtenis.

Het Hof van Justitie honoreerde het verzoek van het Openbaar Ministerie voor het verlenen van machtiging voor een Strafrechtelijk Financieel Onderzoek.