Home Nederland Begrafenis 5-jarige Rayan in Marokko: ‘Hele dorp is uitgerukt om voor hem...

Begrafenis 5-jarige Rayan in Marokko: ‘Hele dorp is uitgerukt om voor hem te bidden’

59
0
begrafenis-5-jarige-rayan-in-marokko:-‘hele-dorp-is-uitgerukt-om-voor-hem-te-bidden’

In Marokko is de begrafenis van de 5-jarige kleuter Rayan begonnen. Zijn lichaam werd zaterdag na een dagenlange reddingsoperatie uit een 32 meter diepe put gehaald. Hij wordt begraven in het dorp Tamorot in het noorden van het land, waar het ongeluk plaatsvond.

“Het hele dorp is uitgerukt om afscheid te nemen van Rayan. Ook veel mensen van buiten het dorp willen naar de begrafenis om te bidden voor de jongen, maar dat laten de autoriteiten niet toe”, vertelt correspondent Samira Jadir. “Het jongetje wordt begraven op een hoge berg, waar je alleen te voet kunt komen.”

Dit is de berg waar Rayan begraven wordt. NOS

Rayan viel dinsdagmiddag in een droge put, die zijn vader op dat moment aan het repareren was. Hij kwam op 32 meter diepte vast te zitten. Reddingswerkers konden niet afdalen, omdat de schacht van de put te smal was.

Er werd daarom een enorm gat gegraven naast de put en vervolgens een horizontale tunnel naar de jongen toe. Maar toen ze de 5-jarige Rayan wisten te bereiken, was het al te laat.

NOS

De reddingsactie trok veel aandacht. Duizenden toeschouwers kwamen erop af om de reddingswerkers toe te juichen. Er waren zelfs zoveel mensen dat de autoriteiten dranghekken plaatsten om de menigte op aftand te houden.

Ook wereldwijd waren veel mensen begaan met het lot van de 5-jarige Rayan. Onder meer de Franse president Macron en premier Bennett van Israƫl hebben hun medeleven betuigd op sociale media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here