Home Suriname Militair voorlopig vrijgelaten

Militair voorlopig vrijgelaten

223
0
militair-voorlopig-vrijgelaten

foto


Korporaal Damian M. (28) is vrijdag voorlopig in vrijheid gesteld. Hij wordt verdacht van diefstal van een vuurwapen op 31 oktober.

 

De militair had op 31 oktober de nachtdienst. Zijn collega van de middagdienst droeg een vuurwapen en andere wapens aan hem over. De verdachte heeft in de nachtdienst gewerkt, maar kon het vuurwapen niet overdragen aan zijn collega’s die in de morgendienst kwamen. Het wapen ontbrak.

Uit de lijst van overname is geconstateerd dat het wapen is overgedragen aan Damian M. Hij was tijdens zijn nachtdienst geweest om voeding voor een collega van hem te brengen. Vermoedelijk zou hij toen het wapen hebben weggebracht. Op 1 november is Damian M. in verzekering gesteld.

 

Advocaat Maureen Nibte heeft het verzoek tot de voorlopige vrijlating van Damian M. op humanitaire gronden gedaan. In haar betoog heeft zij onderstreept dat de man drie kinderen heeft. De vrouw van Damian M. heeft momenteel alleen de zorg van de kinderen op zich. Het gezin lijdt onder de insluiting van de militair. De vrouw van de verdachte heeft een brief geschreven waarin zij haar problemen heeft opgesomd. Op 22 juli wil de krijgsraad een getuige horen.