Home Suriname Twee verkeersdoden bij twee afzonderlijke ongevallen

Twee verkeersdoden bij twee afzonderlijke ongevallen

34
0
twee-verkeersdoden-bij-twee-afzonderlijke-ongevallen

foto


In twee dagen tijd is de verkeersbarometer met twee gestegen. Jurlen Sanrochman-Kromosetiko heeft de opgelopen letsels die zij opliep bij een aanrijding op 2 februari niet overleeft. De 40-jarige vrouw is vrijdag op de Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) overleden. Bij een andere aanrijding is Yulian Swietimang aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg overleden. De 24-jarige man was mede-inzittende en is ter plekke overleden.

Sanrochman-Kromosetiko werd geraakt door een pick-up op de Welgedacht C weg toen zij een inhaalmanoeuvre maakte met haar motorfiets. De afdeling Public Relations van de Politie zegt dat uit het onderzoek is gebleken dat de pick-up voor de motorfietser reed. De 40-jarige vrouw was bezig in te halen, terwijl de auto op dat moment een manoeuvre naar rechts maakt om een inrit in te gaan. De motorfietser kwam in botsing met de pick-up en belandde in de goot. Bij aankomst van de hulpdiensten was zij niet aanspreekbaar.

Bij het verkeersongeval waarbij Swietimang is omgekomen, trof de politie bij aankomst op de locatie drie mannen op het wegdek aan. Swietimang vertoonde geen teken van leven meer, terwijl de twee anderen – de bestuurder en een andere inzittende – letsels hebben opgelopen. Ze zijn voor medische verpleging opgenomen in het AZP.

De bestuurder M.M. verklaarde dat hij reed in de richting van de Mawakaboweg, waar hij opgegeven moment een wit gelakte voertuig probeerde in te halen. De bestuurder van die auto voerde zijn snelheid op, waardoor M.M. niet kon inhalen. Bij zijn inhaalmanoevre merkte hij op dat er een andere auto uit tegenovergestelde richting kwam aangereden. M.M. remde af, week uit naar links, maar verloor de controle over de besturing van zijn voertuig. De auto botste tegen een kokosboom en een mast van de EBS waarna het vervolgens vloog tegen een schutting alvorens het in de goot tot stilstand kwam.