Home Suriname Ashween Angnoe krijgt vier jaar gevangenisstraf

Ashween Angnoe krijgt vier jaar gevangenisstraf

46
0
ashween-angnoe-krijgt-vier-jaar-gevangenisstraf

foto


Ashween Angnoe, zakenpartner van Robert van Trikt, is maandag veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en een boete van SRD 150.000 subsidiair twaalf maanden hechtenis. Rechter Maytrie Kuldip Singh heeft hem schuldig verklaard aan overtreding van artikel 13 lid 1 van de Anticorruptiewet juncto artikel 72 van het Wetboek van Strafrecht.

Ook is hij schuldig aan overtreding van artikel 13 lid 2 van de Anticorruptiewet, valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet Money Laundering. De rechter hield rekening mee dat Angnoe een first offender is en week af van de strafeis van vijf jaar.

Het vonnis is ook dat het bedrijfspand van Orion aan de Krakalaan is verbeurdverklaard evenals een in beslag genomen Range Rover. Ook moet Angnoe samen met Van Trikt 625.000 euro terugbetalen aan de Staat.