Home Suriname Covid-19 uitbraak in huize Francis in Nickerie

Covid-19 uitbraak in huize Francis in Nickerie

87
0
covid-19-uitbraak-in-huize-francis-in-nickerie

foto

Huize Francis in Nickerie heeft het zwaar te verduren van de covid-situatie.


In Nickerie is er een Covid-19 uitbraak geweest afgelopen week in het bejaardentehuis Huize Francis. 23 personen zijn positief getest, 13 bewoners en 10 medewerkers. Van de 13 bewoners zijn 2 komen te overlijden. Één van de personen was 99 jaar oud en zou van het jaar 100 moeten worden. De andere persoon, die het leven liet, is boven de 80 jaar en had onderliggende ziekten.

Manager van het tehuis, Lesley Leysner, zegt aan Starnieuws dat hij God dank moet zeggen dat gedurende de 2 jaar er helemaal geen besmetting heeft plaatsgevonden. Hij vindt het jammer dat nu het noodlot heeft toegeslagen. De protocollen worden strikt nageleefd en de leiding van het tehuis is in nauw contact met het Covid Managementteam in Nickerie. Er is in samenspraak met het team besloten dat de bewoners die positief zijn, verzorgd worden door medewerkers die ook positief zijn en de bewoners die negatief getest zijn, zijn onder de hoede van medewerkers die negatief getest zijn. 

Het gebouw is volledig ontsmet en de positieve en negatieve (bewoners) worden gescheiden gehouden. De Mohana regels worden in acht genomen en protocollen moeten strikt nageleefd worden. Er zijn goede afspraken gemaakt over de monitoring van de mensen die positief zijn. De resultaten worden dagelijks doorgegeven aan de coördinator van het covid-team in het westen, Radha Ramjatan. Indien verslechtering plaatsvindt, vindt er opname plaats in het Mungra Medisch Centrum.