Home Nederland Wekdienst 30/1: Nationale Holocaust Herdenking • Portugal naar de stembus

Wekdienst 30/1: Nationale Holocaust Herdenking • Portugal naar de stembus

53
0
wekdienst-30/1:-nationale-holocaust-herdenking-•-portugal-naar-de-stembus

Goedemorgen, in Amsterdam is de Nationale Holocaust Herdenking. En Portugezen gaan naar de stembus voor vervroegde verkiezingen

Het weer: er is geregeld zon en het blijft droog. De wind is iets minder dan gisteren en in de middag is er een maximumtemperatuur van 7 of 8 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp en burgemeester Femke Halsema van Amsterdam zijn twee van de sprekers op de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking. Die vindt plaats bij het Spiegelmonument ‘Nooit Meer Auschwitz’ in het Wertheimpark in Amsterdam.
  • Portugezen gaan naar de stembus voor vervroegde verkiezingen. Die werden uitgeschreven nadat het parlement in oktober de begroting van de linkse minderheidsregering had verworpen. De leidende positie die de Socialistische Partij van premier Antonio Costa in de peilingen had lijkt te zijn verschrompeld. De kansen van de centrumrechtse oppositie zijn gestegen.
  • Rafael Nadal kan recordhouder worden in aantal grandslamzeges. Als de Spanjaard de Australian Open wint, is hij de eerste mannelijke tennisser met 21 titels. In de finale stuit hij op de Rus Daniil Medvedev.
  • In het Amerikaanse Fayetteville strijden de mannen om de wereldtitel in het veldrijden. Titelverdediger Mathieu van der Poel ontbreekt wegens een rugblessure. Te volgen van 21.10 tot 22.50 uur op NOS.nl, de NOS-app en NPO 3.

Wat heb je gemist?

Voor de zevende keer dit jaar heeft Noord-Korea een rakettest gedaan. Volgens het Zuid-Koreaanse leger kwam er een projectiel terecht in zee. De raket zou een hoogte hebben bereikt tot 2000 kilometer en zo’n 800 kilometer verderop zijn neergekomen. Het zou gaan om een middellangeafstandsraket, waarmee het land sinds 2017 geen tests meer had gedaan.

Anders nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

In Rotterdam gaan huisartsen de markt op om mensen te overtuigen alsnog de boosterprik te halen. In sommige wijken zijn de achterstanden groot en twijfelen veel mensen aan het nut van de derde coronaprik, zoals in Bospolder – Tussenwijken.

‘Ik denk dat mijn punten sterker zijn dan die van de huisarts’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here