Home Suriname Venezuela: Burgemeester regeringspartij vast voor drugshandel

Venezuela: Burgemeester regeringspartij vast voor drugshandel

214
0
venezuela:-burgemeester-regeringspartij-vast-voor-drugshandel

foto

President Nicolas Maduro wappert met de vlag van zijn regerende partij PSUV.


De Venezolaanse autoriteiten hebben een burgemeester van de regerende socialistische partij en twee gekozen afgevaardigden aangehouden als onderdeel van een operatie tegen de drugshandel, zei de regering. Er is verder niet gezegd of er drugs in beslag zijn genomen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en de anti-drugsautoriteit hebben Keyrineth Fernandez aangehouden, een regerende PSUV-partijburgemeester van een gemeente in de Venezolaanse deelstaat Zulia, langs de Venezolaanse grens met Colombia. Fernandez werd afgelopen november verkozen tot burgemeester tijdens lokale en regionale verkiezingen.

Een van de afgevaardigden is van de PSUV en de andere van de partij Primero Venezuela. De autoriteiten namen drie andere mensen gevangen bij de operatie, waaronder een Colombiaanse staatsburger, zeiden het ministerie van Binnenlandse Zaken en de anti-drugsdienst in een verklaring laat op vrijdag. “Het onderzoek wordt voortgezet en nieuwe arrestaties zijn niet uitgesloten”, aldus de verklaring.

Vicepresident Diosdado Cabello van de socialistische partij zei dat degenen binnen de gelederen van de PSUV die misdaden begaan voor het gerecht zullen worden gebracht.

“In de PSUV is er geen compromis met criminelen”, zei Cabello in een Twitter-bericht.

Venezuela, verstrikt in een langdurige politieke en economische crisis, is volgens veiligheidsanalisten veranderd in een lanceerplatform voor drugssmokkel naar Europa, Afrika en de Verenigde Staten. De Amerikaanse regering heeft de Venezolaanse regering ervan beschuldigd niet genoeg te doen om de drugshandel tegen te gaan.

De Venezolaanse regering van haar kant heeft gezegd dat de aanhoudingen van drugshandelaren in het land en de inbeslagnames van verdovende middelen zijn toegenomen sinds het in 2005 de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) uitzette.

Bij een ander incident werd Carlos Vidal, burgemeester van een regeringspartij voor een gemeente in de deelstaat Anzoategui in Venezuela, gearresteerd voor het smokkelen van benzine en het illegaal verkopen ervan, zei minister van Olie Tareck El Aissami. In sommige delen van het land wordt nog steeds brandstof gesmokkeld, waartegen de regering heeft gezworen te strijden.