Home Nederland Zeven activisten Sterrebos gearresteerd, ‘geen toevoer van voedsel en water’

Zeven activisten Sterrebos gearresteerd, ‘geen toevoer van voedsel en water’

43
0
zeven-activisten-sterrebos-gearresteerd,-‘geen-toevoer-van-voedsel-en-water’

Zeven activisten zijn vannacht aangehouden bij het Sterrebos bij Born. Zes van hen konden geen identiteitsbewijs tonen. De politie heeft het gebied afgezet en arresteert iedereen die erin of eruit wil.

Demonstranten gaan vandaag door met hun actie, die gisteren begon. Ze protesteren zowel in het bos als bij autofabriek VDL Nedcar, de eigenaar van het bos. Ze willen voorkomen dat een deel van het bos wordt gekapt voor de uitbreiding van de fabriek.

Leden van de actiegroep Red het Sterrebos zeggen dat ze geen eten of drinken mogen brengen naar hun groepsgenoten die zich in het bos bevinden. Vanochtend probeerde “een klein groepje” thee en boterhammen brengen, zeggen ze. Daarop werden ze tegengehouden door beveiligers en later door de politie.

“De grondrechten van deze vreedzame activisten worden duidelijk geschonden”, stelt de groep. “We roepen de burgemeester van Sittard op per direct de toevoer van voedsel en water toe te staan.”

‘Extinctie voorkomen’

Een van de activisten in het bos, Maarten, zegt dat ze met een kleine twintig mensen de nacht in hangmatten tussen de bomen hebben doorgebracht. Het is koud en hij heeft geen warm eten, maar mag niet klagen, vindt hij.

“Het is zo belangrijk om voor dit bos te strijden, met bomen van 200 jaar oud en herten, vleermuizen en hagedissen die er wonen. Daar kan ik wel wat ongemak voor weerstaan”, zegt hij. “We moeten alles op alles zetten om extinctie te voorkomen.”

Solidariteitsdemonstratie

Een deel van het bos moet mogelijk wijken voor uitbreiding van VDL. De autofabriek wil niet dat er in het bos gedemonstreerd wordt.

De gemeente Sittard-Geleen heeft de Mitsubishi Avenue, nabij de autofabriek, aangewezen als demonstratielocatie. Daar wordt om 11.00 uur een solidariteitsdemonstratie gehouden, zegt de actiegroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here