Home Suriname Onmiddellijke gevangenneming 3 verdachten diefstal generator

Onmiddellijke gevangenneming 3 verdachten diefstal generator

122
0
onmiddellijke-gevangenneming-3-verdachten-diefstal-generator

foto


Rechter Danielle Karamatali heeft de onmiddellijke gevangenneming gelast van Radjinderkoemar R., Dwight M. en Jason M. die een generator zouden hebben gestolen van Digicel. Zij heeft het verzoek van officier van justitie Reshmi Rathipal gehonoreerd.

Dwight M. en Jason M. kwamen naar de rechtszaal, maar mochten niet meer weg. Zij zijn achter slot en grendel geplaatst. Radjinderkoemar R. verscheen niet omdat hij positief is getest op Covid-19. De verdachten waren eerder in verzekering gesteld voor de diefstal. Daarop volgde dat Rathipal hen had gedagvaard voor de zitting. Een van de raadslieden had de opmerking gemaakt dat deze zaak niet voor de bewaring was gestuurd. Hij meende dat er geen grondslag was voor de aanhouding van de verdachten en dat de zaak kwam te vervallen.

Rathipal heeft de verdachten na deze opmerking in vrijheid gesteld en de zaak ingetrokken, want zij ging ervan uit dat de verdachten onrechtmatig in voorarrest waren. Zij heeft de verdachten vervolgens opnieuw gedagvaard. Ze verschenen voor de rechter. De verdachten hadden eerder bekend, maar hebben deze week ontkend. Rathipal heeft hen toen uitdrukkelijk voorgehouden dat belastende verklaringen tegen hen zijn afgelegd en dat zij in haar requisitoir een straf zal eisen. Zij kan ook gevangenneming eisen. Getuigen hebben de verdachten herkend. Immers hebben de verdachten gedetailleerd bekend en aanwijzingen gedaan. In hun gedetailleerde verklaringen is aangegeven hoe zij de generator hebben weggenomen. Zij hebben hun volmondige verklaringen ondertekend.

Ook de rechter heeft de verdachten voorgehouden dat zoals Rathipal aangeeft dat er aan het eind van deze zaak gevangenneming kan volgen en dat er ook hangende het onderzoek op de zitting gevangenneming kan volgen. Rathipal heeft daarna het verzoek tot gevangenneming van de verdachten gedaan. De rechter is na een schorsing meegegaan met de officier. Zij heeft ook gezegd dat de vordering van Rathipal niet verkeerd is, maar zij heeft een andere grond ontdekt dat de verdachten nog steeds in het gevang moeten zijn. Op een eerdere zitting was de gevangenhouding gelast die nog van kracht is. Advocaten Raoul Lobo, Maureen Nibte en Vishal Rambharos hebben een verzoek tot de vrijlating van de verdachten gedaan. De rechter is niet meegegaan met de advocaten.