Home Suriname Vijftien jaar cel voor levend in brand steken man

Vijftien jaar cel voor levend in brand steken man

49
0
vijftien-jaar-cel-voor-levend-in-brand-steken-man

foto


Oemakant Kalidien is levend in brand gestoken op 26 december 2020 door Frits S. Rechter Danielle Karamatali heeft Frits S. gevonnist tot vijftien jaar gevangenisstraf. Zij heeft de strafeis en de bewijsmiddelen van officier van justitie Reshmi Rathipal overgenomen.

Rathipal heeft in haar requisitoir aangehaald dat dit een kant en klare zaak is. Frits S. heeft op 26 december een woordenwisseling gekregen met Kalidien. Hij wierp op te zijn aangevallen door het latere slachtoffer. Rathipal zei dat in de geneeskundige verklaring van Frits S. is opgenomen dat hij een snijwond van ongeveer 3 centimeters had. In haar requisitoir zei de officier ook dat de verdachte in die situatie van pijn met kalm beraad heeft gehandeld.

Frits S. heeft de deur van de container waar het slachtoffer was, besprenkeld met brandstof. Hij heeft dat in aanraking gebracht met vuur. “Aan kinderen wordt geleerd dat zij niet met vuur moeten spelen, want het is gevaarlijk. Wanneer je vuur in aanraking brengt met iets dan heb je voorwaardelijk opzet. Je hebt de aanmerkelijke kans zitten aanvaarden dat er gevolgen zullen zijn”, stelde Rathipal.

 

Acht meter verder was de container van een andere arbeider. Indien een gascilinder door het vuur was ontploft, zou behalve voor het slachtoffer, gevaar voor goederen en personen in de zeer nabije omgeving te duchten zijn. Rathipal benadrukte dat de raadsman heeft gezegd dat zijn cliënt had kunnen doodgaan; echter is niet hij, maar het slachtoffer dood.