Home Nederland 39 opvarenden migrantenboot vermist voor kust Florida

39 opvarenden migrantenboot vermist voor kust Florida

217
0
39-opvarenden-migrantenboot-vermist-voor-kust-florida

De Amerikaanse kustwacht zoekt voor de kust van Florida naar de opvarenden van een migrantenboot die daar is omgeslagen. Volgens een overlevende, die van het deel van de omgeslagen boot dat boven het water uitstak werd gered, moeten er nog 39 mensen in het water liggen.

De man zei dat de boot zaterdagavond was vertrokken van de Bimini-eilandengroep, die behoort bij de Bahama’s. Die archipel ligt zo’n 80 kilometer ten oosten van Miami. In slecht weer sloeg de boot om, toen het vaartuig nog 72 kilometer van het vasteland verwijderd was. Er waren geen zwemvesten aan boord.

Een schip van de kustwacht op zoek naar overlevenden US Coast Guard

De kustwacht gaat ervan uit dat mensensmokkelaars verantwoordelijk zijn voor het drama. De nationaliteit van de vermisten is niet bekend. In dit gebied gaat het meestal om Haïtianen of Cubanen.

De eilandengroep is een bekend vertrekpunt voor migranten die het vaste land van de VS willen bereiken. Vrijdag sloeg een boot met 32 migranten om die ook daarvandaan waren vertrokken. Zij konden worden gered.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here