Home Suriname Vrouw vrij na verdenking verduistering SRD 200.000

Vrouw vrij na verdenking verduistering SRD 200.000

40
0
vrouw-vrij-na-verdenking-verduistering-srd-200.000

foto


C.K., die als administratieve kracht werkzaam was bij een pompstation, wordt verdacht van verduistering van SRD 200 duizend. Zij is in vrijheid gesteld. Haar advocaat Radjesh Bhoewar bevestigt dit.

Onderzoek wijst uit dat SRD 200.000 van het pompstation is verduisterd. Er werden meterstanden van de pompen opgenomen, maar er is geknoeid met de gegevens in de computer. De vrouw verklaarde dat een van de pompbediendes haar had gevraagd cijfers in de computer te veranderen. Zij heeft hem geholpen, omdat hij financiƫle problemen had. Met het veranderen van cijfers door de verdachte, kon de pompbediende SRD 3.000 verduisteren. Hij had haar beloofd het geld terug te zullen storten, maar heeft dat niet gedaan. De administratieve kracht heeft in haar verklaring gezegd dat hij behalve SRD 3.000 niet met andere bedragen heeft geknoeid.

Bhoewar deponeerde een verzoek tot de invrijheidstelling van de vrouw bij de rechter-commissaris. Het verzoek is niet behandeld. Het Openbaar Ministerie heeft de administratieve kracht dezelfde dag van de indiening van het verzoek door Bhoewar, vrijgelaten. Bhoewar zegt dat meerdere personen toegang tot het computersysteem hadden en het geld konden verduisteren. Hij is de mening toegedaan dat het niet bekend is wie het bedrag heeft verduisterd. De verduistering heeft ook na de werktijd van C.K. plaatsgevonden, waardoor zij dat niet kan hebben gedaan. De benadeelde heeft verschillende bedragen opgegeven die zijn verduisterd.