Home Nederland Wekdienst 24/1: Catshuisoverleg over advies OMT • Verdachten gewapende overval geldtransport voor...

Wekdienst 24/1: Catshuisoverleg over advies OMT • Verdachten gewapende overval geldtransport voor de rechter

41
0
wekdienst-24/1:-catshuisoverleg-over-advies-omt-•-verdachten-gewapende-overval-geldtransport-voor-de-rechter

Goedemorgen! Vandaag praten de betrokken ministers in het Catshuis over het advies van het Outbreak Management Team over mogelijke versoepelingen en de rechter in Amsterdam buigt zich over de gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord vorig jaar.

Eerst het weer: Lokaal is het vandaag mistig en daar blijft de temperatuur rond een graad of 2 hangen. In Limburg is de zon nog even te zien. Daar wordt het een graad of 6.

WEERPLAZA

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Er is vandaag overleg in het Catshuis tussen ministers en hun adviseurs over het Outbreak Management Team-advies dat de horeca en cultuur weer tot 20.00 uur open kunnen. Morgen is er opnieuw een persconferentie.
  • De rechtbank in Amsterdam buigt zich over de gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord, in mei vorig jaar. Er staan zeven verdachten terecht.
  • In Italië stemmen het parlement en regionale politici voor de nieuwe president van het land, nu het huidige staatshoofd Sergio Mattarella na zeven jaar afzwaait. De opvallendste kandidaat is zittende premier Mario Draghi.

Wat heb je gemist?

Familieleden van Amerikaans ambassadepersoneel in Kiev moeten Oekraïne verlaten. Ook krijgen alle andere Amerikaanse burgers het advies om een vertrek te overwegen vanwege de aanhoudende dreiging van een Russische militaire actie, staat in een verklaring van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Er is geen sprake van een evacuatie van Amerikaanse burgers. Wel kunnen ze overwegen om nu een commerciële vlucht te nemen vanuit Oekraïne, staat in de verklaring. Ook niet-essentieel ambassadepersoneel heeft de mogelijkheid om te vertrekken.

Het ministerie benadrukt dat de Amerikaanse ambassade in Kiev gewoon openblijft en dat de VS onverminderd achter Oekraïne blijft staan.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken komt ook met een negatief reisadvies voor Rusland. Amerikaanse burgers kunnen in Rusland te maken krijgen met intimidaties vanwege de opgelopen spanningen. Ook heeft de ambassade beperkte mogelijkheden om Amerikanen in nood te helpen.

The New York Times bericht ondertussen dat president Biden overweegt om duizenden extra troepen naar Oost-Europa te sturen. Ook zou gesproken worden over het sturen van oorlogsschepen en vliegtuigen naar NAVO-bondgenoten.

En dan nog even dit:

In het water bij het Zuid-Hollandse Zuidland zijn menselijke schedels gevonden. Volgens de politie wordt de vondst niet in verband gebracht met een recent misdrijf. Waar de schedels vandaan komen en hoe oud ze zijn is nog niet bekend

Sportvisser vindt schedels in het water: ‘Bizar, onwerkelijk’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here