Home Suriname Politiebericht over dodelijke beschieting inbrekers

Politiebericht over dodelijke beschieting inbrekers

47
0
politiebericht-over-dodelijke-beschieting-inbrekers

foto


Ismaël Thijm (27) en zijn kompaan, over wie de gegevens nog ontbreken, zijn zaterdag door vermoedelijk R.D. (33) neergeschoten. Zij hebben het leven gelaten.

De politie van Munder en rechercheurs van Kapitale Delicten koersten na verkregen melding van het Command Center naar de Maystraat. Zij troffen het levenloze lichaam van een man wiens aan op het achtererf met een schotwond in zijn rug aan, meldt de politie Public Relations.

Uit het voorlopige onderzoek kwam naar voren dat beide overledenen en hun kompanen, die betrokkenen zijn bij een woninginbraak aan de Maystraat door de eigenaar R.D. op heterdaad zijn betrapt. De man die enkele huizen verder op visite was bij zijn schoonfamilie, reageerde op zijn huisalarm dat afging. Op zijn terrein aangekomen, trof hij de daders in zijn woning aan. Reagerend daarop schoot hij gericht op de verdachten. De verdachten gingen via het rechterzijraam de woning uit. De eigenaar ging ze achterna en loste nog enkele schoten. Hij zag dat drie mannen op de vlucht sloegen. Een vierde verdachte zeeg dodelijk neer op het achteraf.

Naderhand kreeg de politie de melding dat de 27-jarige Thijm dood is binnengebracht bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Volgens zijn zus werd hij door zijn makkers bij haar woning gedumpt, waarna zij hem per eigen gelegenheid heeft afgevoerd naar de ziekeninrichting. Thijm liep twee schotverwondingen op.

Beide ontzielde lichamen zijn in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. Dit geschiedde nadat de arts de dood heeft vastgesteld.