Home Suriname Bondscoach Menzo wil voetbalsport helpen opkrikken

Bondscoach Menzo wil voetbalsport helpen opkrikken

135
0
bondscoach-menzo-wil-voetbalsport-helpen-opkrikken

foto

Stanley Menzo, de nieuwe bondscoach, is vrijdag gepresenteerd aan de pers. Voor hem is een droom werkelijkheid geworden om het nationale team te leiden. (Foto: Ranu Abhelakh)


Stanley Menzo, de nieuwe bondscoach, wil de voetbalsport van Suriname in het algemeen helpen ontwikkelen. Dit zei hij vrijdag op een persconferentie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Hij moet tastbare resultaten neerzetten, zoals Suriname in groep A van de Concacaf Nations League houden en stijgen op de FIFA-ranglijst. Menzo vindt dat de doelen die gesteld zijn en waarvoor hij getekend heeft, realistisch zijn. Er moeten wel randvoorwaarden worden gecreëerd.

SVB-voorzitter John Krishnadath legde uit dat met gepaste spoed een start moet worden gemaakt met voorbereidingen, want er zijn tot september maar liefst vier internationale competities die afgewerkt moeten worden. Dit zijn belangrijke meetmomenten voor de nationale selectie. Volgende week moet er al deelgenomen worden aan een driehoekstoernooi met Barbados en Guyana. Daarna volgt de FIFA-window in maart, gevolgd door de Concacaf Nations League in juni en september. De finale is gepland voor 2023.

Menzo vindt dat er een goede basis is gelegd voor natio. Hij zal hierop voortbouwen, waarbij ook lokale spelers ingezet zullen worden. De diasporaspelers zijn professionals. Zij hebben aangegeven verder te zullen gaan, nadat zij voor natio zijn uitgekomen met Dean Gorré als bondscoach.

De nieuwe bondscoach zegt dat voor hem een droom werkelijkheid is geworden met de aanstelling. Hij was nauwelijks een jaar technisch directeur van Aruba. Toen hij werd benaderd om een bijdrage te leveren in Suriname, heeft hij niet geaarzeld, maar heeft wat tijd nodig gehad om de zaken af te wikkelen in Aruba. Menzo gaat gelijk aan de slag. Vanmiddag wordt er getraind.