Home Nederland Ongeluk met explosieventruck in Ghana: zeker 17 doden en 59 gewonden

Ongeluk met explosieventruck in Ghana: zeker 17 doden en 59 gewonden

41
0
ongeluk-met-explosieventruck-in-ghana:-zeker-17-doden-en-59-gewonden

Bij een explosie in het westen van Ghana zijn zo’n 500 gebouwen verwoest en zijn zeker 17 mensen om het leven gekomen. Ook zijn 59 mensen gewond geraakt, meldt het Franse persbureau AFP.

De explosie gebeurde nabij de stad Bogoso, toen een vrachtwagen geladen met explosieven op een motorfiets botste. De explosieven waren bedoeld voor gebruik in een goudmijn van het Canadese bedrijf Kinross. Een woordvoerder van dat bedrijf bevestigt het incident en zegt dat het op zo’n 140 kilometer van de Chirano-mijn gebeurde.

Mensen uit omliggende plaatsen hebben van de politie de oproep gekregen om hulpbehoevenden op te vangen. President Nana Akufo-Addo van Ghana zegt op Twitter dat de overheid alle middelen zal inzetten om de getroffen inwoners te helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here