Home Suriname NV Havenbeheer wil garantie voor US$ 2.5 miljoen aan SLM

NV Havenbeheer wil garantie voor US$ 2.5 miljoen aan SLM

50
0
nv-havenbeheer-wil-garantie-voor-us$-2.5-miljoen-aan-slm

foto


De bond bij NV Havenbeheer vindt het absoluut niet in de haak dat het bedrijf met US$ 2.5 miljoen de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) moet ondersteunen, zonder een garantiestelling. Bondssecretaris Cleon Ormskirk zegt aan Starnieuws dat de directie onder druk wordt gezet door de regering. Er wordt volgens hem met geen woord gerept over de terugbetaling van het bedrag.

De directie van het bedrijf heeft de vakbond op de hoogte gesteld van deze kwestie. De vakbondsman benadrukt dat de bond mede verantwoordelijkheid draagt om het bedrijf in stand te houden. De bond is misnoegd over dat de regering met deze eis komt, zonder zekerheden daartegenover te stellen. De directie krijgt alle ondersteuning van de bond om zonder een garantiestelling het geld, dat het bedrijf zelf nodig heeft, ter beschikking te stellen van de SLM die in financiële problemen verkeert.

De directie heeft het bondsbestuur meegedeeld dat de ondersteuning op zich geen probleem zou mogen zijn, maar wenst een garantiestelling van de regering dat het geld terugbetaald wordt. Volgens de bond zwijgt de regering in alle talen over terugbetaling van het bedrag.

NV Havenbeheer Suriname heeft op korte termijn investeringsactiviteiten in planning, zegt de bond. “Met het oog op de grote voornemens dat het bedrijf heeft rond de oil and gas ontwikkelingen in Suriname, is momenteel elke cent voor ons belangrijk. Uit hoofde daarvan laten wij van ons horen alvorens het laat is. Als verantwoordelijke vakorganisatie aangesloten bij de Vakcentrale C-47, blijven wij deze ontwikkeling op de voet volgen”, zegt Ormskirk.