Home Suriname Man aangehouden voor zware aanrijding Wijdenboschbrug

Man aangehouden voor zware aanrijding Wijdenboschbrug

65
0
man-aangehouden-voor-zware-aanrijding-wijdenboschbrug

foto


Jermain K. (31) is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een zware aanrijding in een truck op de Wijdenboschbrug. De politie heeft hem maandag in verzekering gesteld.

De verdachte heeft verklaard dat hij niet achter het stuur zat. Het was de eerste keer dat hij als mede-inzittende in de truck was. Hij had geen mankementen aan de truck geconstateerd. Hij zat naast de bestuurder en besloot uit eigen beweging om het achter hem aankomende verkeer erop te attenderen dat zij zo aanstonds met een truck met houtlading over de brug zouden rijden. Hij zei aan het aankomende verkeer dus liever niet pal achter de truck te rijden.

Zijn advocaat Maureen Nibte heeft een verzoek tot zijn vrijlating gedaan bij de rechter-commissaris. “Het defect aan de truck manifesteerde zich pas op de top van de brug toen de remmen het begaven. De verdachte heeft uit hoofde van zijn eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid het achter hem aankomende verkeer gewezen op de houtlading.” Nibte zegt dat de man nimmer in aanraking is gekomen met justitie.