Home Nederland Wekdienst 18/1: Tweede Kamer weer bijeen • Kinderen krijg prikuitnodiging

Wekdienst 18/1: Tweede Kamer weer bijeen • Kinderen krijg prikuitnodiging

54
0
wekdienst-18/1:-tweede-kamer-weer-bijeen-•-kinderen-krijg-prikuitnodiging

Goedemorgen! De Tweede Kamer debatteert vandaag over de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet. En het Waterschap Limburg presenteert een evaluatie over de overstromingscrisis van vorig jaar zomer.

Eerst het weer. Op veel plaatsen is het grijs en bewolkt met vooral in het noorden en midden mist. Vanmiddag kan in het zuiden de zon af en toe doorbreken. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind en het wordt 4 tot 7 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamer komt voor het eerst dit jaar bijeen. Nadat nieuwe Kamerleden zijn beëdigd, gaat de Kamer in debat over de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet. Het debat begint rond 10.45 uur en is rechtstreeks te volgen bij de NOS. Lees hier waar het vandaag over gaat.
  • Het Waterschap Limburg presenteert een evaluatie van de overstromingscrisis tijdens de zomer van vorig jaar. Centraal staat een rapport van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Onderzocht is wat goed en wat niet goed is gegaan bij de aanpak van de crisis.
  • Gezonde kinderen van 5 tot en met 11 jaar worden vanaf vandaag uitgenodigd voor een coronavaccinatie. De ouders krijgen daarvoor een brief met informatie over hoe ze telefonisch een afspraak kunnen maken. Volgende week moeten de eerste prikken gezet worden. Lees in dit stuk wat de voor- en nadelen van vaccinatie bij kinderen zijn.

Wat heb je gemist?

De koopkracht van huishoudens neemt dit jaar gemiddeld met 40 euro per maand af. Vrijwel iedereen gaat erop achteruit, constateert het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), dat voor 117 voorbeeldhuishoudens de koopkracht berekende.

“Iedereen gaat het merken”, zegt Nibud-directeur Vliegenthart. “En niet zozeer op het loonstrookje, maar wel in de supermarkt, aan de benzinepomp en op de energierekening.” Volgens hem gaan huishoudens er een tientje tot een dikke 100 euro per maand op achteruit.

De verwachtingen zijn somberder dan in september, toen nog niet werd gerekend op de plotselinge stijging van de energieprijzen.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Een mondkapje meerdere keren of zelfs meerdere dagen gebruiken: het klinkt handig en het scheelt ook nog eens geld. Maar het wordt niet geadviseerd, en fris is het al helemaal niet. In deze video zie je wat er allemaal zit in gebruikte mondkapjes:

Zo vies is het opnieuw gebruiken van je mondkapje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here