Home Nederland Drie schietpartijen op één dag in Amsterdam: dode (16) en gewonde (22)

Drie schietpartijen op één dag in Amsterdam: dode (16) en gewonde (22)

44
0
drie-schietpartijen-op-een-dag-in-amsterdam:-dode-(16)-en-gewonde-(22)

In Amsterdam waren gisteren drie schietpartijen op één dag. Eén schietpartij was fataal: een 16-jarige jongen kwam om het leven door een of meerdere schoten in Amsterdam-Zuidoost.

Bij een schietpartij rond 12.00 uur in Nieuw-West vielen zover bekend geen gewonden. Bij de schietpartij in Amsterdam-Noord raakte wel iemand gewond. Een 22-jarige man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij was nog aanspreekbaar, aldus de politie.

Na de schietpartij in Zuidoost zijn volgens Het Parool twee jongens van ongeveer dezelfde leeftijd gearresteerd. Waarvan zij worden verdacht is nog onduidelijk. Getuigen zeggen tegen de krant dat de jongens vrienden van het slachtoffer zijn.

Mogelijk zijn ze door de politie meegenomen omdat de omstandigheden van de schietpartij nog onduidelijk zijn. Een scenario dat de politie volgens Het Parool onderzoekt is dat de jongens aan het spelen waren met een vuurwapen.

Een ingewijde meldde aan de krant dat de schutter lijkt te zijn gevlucht.

Beelden van na het incident in Zuidoost:

Jongen (16) doodgeschoten in huis in Amsterdam-Zuidoost

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here