Home Suriname Belfort: Laat Ramadhin foto’s van hele land sturen

Belfort: Laat Ramadhin foto’s van hele land sturen

52
0
belfort:-laat-ramadhin-foto’s-van-hele-land-sturen

foto

Assembleelid Edward Belfort


Assembleelid Edward Belfort (ABOP) daagt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid uit om foto’s van de situatie van de gezondheidszorg van het hele land te publiceren en zich niet te beperken tot Coronie alleen. De volksvertegenwoordiger zegt als reactie op het bericht van de minister over Coronie, dat in De Nationale Assemblee de situatie van verschillende delen van het land is aangekaart. Verschillende Assembleeleden hebben vragen gesteld onder andere over ziekenhuis Atjoni, Marwina en gebrek aan artsen in het binnenland. Dinsdag moet de regering antwoorden.

“Laat de minister ook een foto van het ziekenhuis Atjoni tonen en van Marwina. De situatie te Asidonhopo, de residentie van de granman der Saramaccaners, Langatabiki waar de granman van Pamacca woont en Pusugrunu, waar de zetel is van de granman van de Matawai. De situatie van Debike, Gengiston, Lebidoti en diverse andere dorpen. Sinds de Cubaanse artsen weg zijn, is de gezondheidszorg in het binnenland achteruitgegaan”, merkt Belfort op tegenover Starnieuws.

Belfort zegt blij te zijn dat er nu artsen zijn in Coronie. “De minister had de foto van de ambulance van de binnenkant moeten maken”, stelt het Assembleelid. Hij had volgens Belfort ook moeten zeggen dat alles in orde is in de Operatiekamer van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en dat het niet waar is dat er brain drain plaatsvindt in de gezondheidszorg, waardoor veel zieken niet op tijd geholpen kunnen worden.

“De minister moet het niet over mijn integriteit hebben. Laat hij liever de vraag beantwoorden of hij de telefoonkosten die hij gemaakt had toen hij met vakantie naar Miami was heeft betaald”, kaatst Belfort terug. Dinsdag zal hij in De Nationale Assemblee terugkomen op deze kwestie.