Home Suriname 31 VHP’ers gedecoreerd; Ajodhia krijgt hoogste onderscheiding

31 VHP’ers gedecoreerd; Ajodhia krijgt hoogste onderscheiding

230
0
31-vhp’ers-gedecoreerd;-ajodhia-krijgt-hoogste-onderscheiding

foto

President Chan Santokhi heeft de VHP’er Jules Ajodhia beneomdt tot Drager van het Groontlint in de Ere-Orde van de Gele Ster. (Foto’s: CDS)


President Chan Santokhi heeft 31 VHP’ers gedecoreerd. De partij herdenkt vandaag haar 73e verjaardag. De hoogste onderscheiding ging naar Jules Ajodhia. Hij werd gisteren door president Chan Santokhi benoemd tot Drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Gele Ster. De partij, waarvan Santokhi voorzitter is, heeft de personen voorgedragen om gedecoreerd te worden.

Rakieb Khudabux, Urmila Ramlagansing en Radjkoemar Randjietsingh zijn benoemd tot Groot Officier in de Ere-Orde van de Gele Ster. Eremedaille in Goud verbonden aan de Ere-Orde van de Gele Ster: Shaubhaagjewatie Alibux-Pherai, Henk Aviankoi, Soerendre Bhageloe, Patrick Henar, Ritesh Sardjoe, Paul Soesman, Vidjaiprekash Thakoer en Cecil Valies.

Ridder in de Ere-Orde van de Gele Ster: Soeshila Baldew-Malhoe, Stanley Dijksteel, Sidik Moertabat, Adhir Soekhai en Mahinderpersad Sunderpersad lall. Officier in de Ere-Orde van de Palm: Mohamed-Shiraz Boedhoe, Otto Dewanchand, Bhagwanpersad Gangaram Panday, Henry Ori en Maaltie Sardjoe.

Officier in de Ere-Orde van de Gele Ster: Rudolf Ramautar, Asiskumar Gajadien, Mahinderkoemar Jogi, Jitendra Kalloe en Harriet Ramdien. Commandeur in de Ere-Orde van de Palm: Madrachaldebi Ghisaidoobe, Glenn Oehlers en Ramdjes Soekarnsingh. Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster: Moestava Nurmohamed.

Het staatshoofd zei dat de gedecoreerden blijk hebben gegeven van jarenlange bijzondere verdiensten aan de VHP alsook aan land en volk. “Met enorme gedrevenheid, ijver, trouw en doorzettingsvermogen zet u zich in voor de partij”, stelde de president. Hij voegde eraan toe dat de gedecoreerden een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling en de bestaansgeschiedenis van de partij. “Uw bijdrage aan de VHP, land en volk is van grote waarde en kenmerkt zich door loyaliteit, beschikbaarheid en betrokkenheid. Het is alom bekend dat velen onder u zich ook onvermoeibaar inzetten op sociaal maatschappelijk gebied.”

Volgens Santokhi verdient deze positieve ontwikkeling navolging. Hij zegt dat personen die zich op uitzonderlijke wijze toegewijd en liefdevol dienstbaar hebben gemaakt voor land en volk gewaardeerd moeten worden. “Met de onderscheidingen en ere-orden wordt tot uitdrukking gebracht uw bijzondere ijver en trouw bij het vervullen van uw plichten op diverse niveaus binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.” Het staatshoofd sprak zijn felicitatie uit aan de VHP, bestuur en alle structuren van de partij met deze bijzondere dag. De door de partij voorgedragen groep personen voor decoratie is veel groter. De Adviescommissie Surinaamse Onderscheidingen heeft echter geadviseerd de onderscheidingsmomenten gefaseerd uit te voeren, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Ajodhia noemde het decoratiemoment een zeer bijzondere aangelegenheid. “Wij moeten dit zien als uitverkorenen uit het bestand van duizenden VHP’ers, die 73 jaar lang hun krachten aan de partij hebben gegeven.” Hij zegt dat veelal de plaats van de partij in het maatschappelijk leven alsook de maatschappelijke carrière die de persoon maakt, worden vergeten. Volgens Ajodhia is de rol die de partij speelt in de politieke maatschappelijke carrière van de persoon onvoorstelbaar. Hij benadrukte dat velen het voorrecht hebben gehad om samen te werken met voorgaande voorzitters alsook de huidige partijleiding.