Home Suriname DA’91 herinnert aan noodzaak wijziging kiesstelsel

DA’91 herinnert aan noodzaak wijziging kiesstelsel

171
0
da’91-herinnert-aan-noodzaak-wijziging-kiesstelsel

foto

Sudesh Ramdattewari van DA’91 levert de brief af bij het parlement. (Foto: DA ’91)


In een rappelschrijven heeft DA’91 de parlementsvoorzitter en de DNA-leden herinnert aan de noodzaak om het kiesstelsel te wijzigen. “Te beginnen met het terugdraaien van de wijzigingen zoals doorgevoerd in 2019 onder de vorige regering.”

Vooruitlopend op een integrale wijziging van de Kieswet, “eist DA’91 de noodzakelijke eerste wijzigingen.” Bij deze gaat het om het opheffen van het combinatieverbod en het vervallen van de eis voor betaling van een waarborsom door politieke partijen voor participatie aan de verkiezingen.

De buitenparlementaire politieke partij wijst erop dat de coalitiepartijen in DNA de samenleving tijdens de verkiezingscampagne 2020 hebben beloofd de Kieswet te wijzigen. De partij vindt de aangekondigde ‘hearing’ door president Chan Santokhi alvorens over te gaan tot wijzigingen van het kiesstelsel “overbodig.” Het zou volgens DA’91 goed zijn als DNA-leden en coalitiepartijen zich houden aan de afspraak die is gemaakt bij de stembusgang.