Home Nederland Legobeeld André Hazes terug op de Dam

Legobeeld André Hazes terug op de Dam

18
0
legobeeld-andre-hazes-terug-op-de-dam

Het legobeeld van André Hazes dat vlak na Kerst werd ‘ontvoerd’ van de Dam in Amsterdam is terug. De oudejaarsvereniging uit het Friese dorp Oldeberkoop die verantwoordelijk was voor de diefstal heeft het beeld de afgelopen dag teruggebracht.

Het levensgrote beeld werd in de nacht van 27 op 28 december meegenomen. Het bleek te gaan om een stunt van oudejaarsvereniging De Geitefok. De leden beloofden het beeld binnen afzienbare tijd terug te brengen.

De afgelopen dag zetten ze het beeld terug op de Dam, schrijft NH Nieuws. De vereniging had enkele flessen berenburg meegenomen voor Won Yip, de horecaondernemer op wiens initiatief het legobeeld er vorig jaar zomer kwam.

‘Stukje vrolijkheid terug’

Yip kan wel lachen om de stunt. “Hij staat er weer. Prima toch”, zegt hij tegen de lokale omroep AT5. “Weer een stukje vrolijkheid terug in de stad. En dat kunnen we wel gebruiken.”

Het beeld van Hazes blijft nog een paar dagen staan op de Dam, en wordt dan voor onbepaalde tijd in het kantoor van de horecaondernemer gezet. “Want het is nu te koud voor hem.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here