Home Nederland Klif breekt af en raakt toeristen in bootjes Brazilië: zeven doden

Klif breekt af en raakt toeristen in bootjes Brazilië: zeven doden

74
0
klif-breekt-af-en-raakt-toeristen-in-bootjes-brazilie:-zeven-doden

In het zuidoosten van Brazilië zijn zeker zeven mensen omgekomen doordat ze bedolven raakten onder een stuk afgebroken klif. Volgens de brandweer raakten ook 32 mensen gewond, van wie negen met ernstige verwondingen.

Een deel van een rotspartij aan een groot stuwmeer brak onverwachts af en viel op twee bootjes met daarin groepjes toeristen. Door de golven die de ineenstorting veroorzaakte kwamen ook andere kleine vaartuigen in de problemen.

Volgens de brandweer worden er nog drie mensen vermist. Duikers en helikopters zijn op zoek.

Een toeschouwer filmde de ineenstortende klif. Het filmpje duurt maar een paar seconden:

Braziliaans klif breekt af en raakt toeristen

Het ongeluk werd gefilmd vanuit een ander bootje. Te zien is hoe plotseling een spleet ontstaat in het gesteente, waarna een meterslang stuk afbreekt en in het water terechtkomt. De beelden worden op sociale media veel gedeeld.

Het ongeluk gebeurde in de staat Minas Gerais, ruim 300 kilometer ten noordwesten van Rio de Janeiro. Het stuwmeer van Furnas is een toeristische trekpleister.

Het gebied kampte de afgelopen periode met veel neerslag waardoor overstromingen ontstonden. Volgens de autoriteiten heeft de regen er mogelijk voor gezorgd dat een deel van de rotspartij losliet. De marine doet verder onderzoek naar het ongeluk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here