Home Suriname 52% gestesten covid-positief; ziekenhuisopname stijgt

52% gestesten covid-positief; ziekenhuisopname stijgt

180
0
52%-gestesten-covid-positief;-ziekenhuisopname-stijgt

foto


Het afgelopen etmaal zijn 751 mensen positief getest op het coronavirus. Een zieke is vandaag thuis gestorven aan Covid. Deze maand zijn al 7 doden te betreuren. In Suriname zijn 1.196 personen overleden aan deze gevaarlijke longziekte.

Van de geteste personen is 52%, meer dan de helft, positief. Dit percentage moet onder de 10 zijn om de covid-situatie beheersbaar te houden.

Van de 1.444 personen die geswabt zijn, blijken 693 negatief te zijn. In een week tijd zijn 4.346 personen positief getest. Er heerst een behoorlijke drukte op de diverse posten waar testen worden gedaan.

De ziekenhuisopnamen zijn zwaar aan het stijgen. Gisteren waren 28 zieken opgenomen, vandaag is dit aantal opgelopen tot 41. Van de patiƫnten zijn 15 volledig gevaccineerd. Op de Intensive Care Units zijn op dit moment geen patiƫnten opgenomen volgens de gegevens op het Covid-dashboard.