Home Suriname De kracht van constructieve gesprekken

De kracht van constructieve gesprekken

218
0
de-kracht-van-constructieve-gesprekken

foto

Minister Albert Ramdin. (Beeld Archief Vrijblijvende Gesprekken)


In februari 2021 zijn de podcasters Kevin Headley en Vincent Kenswil gestart met het project Vrijblijvende Gesprekken. Intussen zijn intussen meer dan vijftig gesprekken gevoerd. Een podcast is het ideale medium om de gesprekken vast te leggen en daarna te delen met de samenleving. De initiatiefnemers kijken met tevredenheid terug op de afgelopen periode.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt in een recente aflevering van de podcast Vrijblijvende Gesprekken dat de saamhorigheid minder is geworden. “Ik wil bijna zeggen het is weg. Echte solidariteit wordt gezien als minder of niet nodig.” De bewindsman moedigt de samenleving in het nieuwe jaar aan om de saamhorigheid te bevorderen.  Hij spreekt onder meer over de zaken die veranderd zijn de afgelopen jaren in de samenleving. De podcasters zijn ingenomen met de aansporing van de minister.

Headley en Kenswil willen met het project positivisme stimuleren. Zij geven aan dat de focus van hen is het voeren van goede, kwalitatieve gesprekken. De eerste gast was Ann Hermelijn en met haar werd onder meer gesproken over hoe zij de situatie rond Covid-19 ervaart en de impact die het heeft op de entertainmentindustrie in Suriname. Andere gasten waren SAB-directeur Steven Ma Ajong, sportpresentator Marciano Zalman, journalist Jason Pinas en gamer Rashindra Mathoerapersad. Verschillende onderwerpen zijn aan de orde gekomen zoals wat allemaal mogelijk is met ondernemen, hoe innovatie toe te passen in verschillende processen en hoe de kunst en cultuur sector te ontwikkelen.

Per week luisteren gemiddeld honderd personen naar een aflevering. Elke week wordt op de dinsdag een nieuwe aflevering van de podcast online geplaatst op www.vrijbljvendegesprekken.sr en de verschillende podcast platformen zoals Spotify en iTunes. Vandaag wordt de nieuwste aflevering, genaamd SAAA Talks (lees: S triple A) online geplaatst. Daarin wordt gesproken over de impact van de verschillende capaciteitsversterking en uitwisselingsprogramma’s van de Amerikaanse Ambassade in Paramaribo. De gasten vertellen wat ze eruit hebben geleerd en hoe ze de opgedane kennis toepassen in hun werk. In de gesprekken komen de vele mogelijkheden naar voren die de Amerikaanse overheid aan Surinaamse burgers biedt om zichzelf verder te ontwikkelen en ook een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname. Verder is het ook interessant te horen wat de Surinamers die aan zo’n programma hebben meegedaan nu met de kennis en ervaring doen.