Home Nederland Politie pakt man met brandende fakkel op bij huis D66-leider Sigrid Kaag

Politie pakt man met brandende fakkel op bij huis D66-leider Sigrid Kaag

96
0
politie-pakt-man-met-brandende-fakkel-op-bij-huis-d66-leider-sigrid-kaag

Bij het huis van D66-leider Sigrid Kaag is een man met een brandende fakkel aangehouden. Hij had bij haar aangebeld en complotleuzen geschreeuwd. De man zond zijn actie uit via een livestream op socialemediakanalen.

Dezelfde man zou vorige maand ook zijn aangehouden bij het huis van demissionair minister Hugo de Jonge. De beveiliging bij diens huis is eind december flink opgeschroefd.

Een woordvoerder van Kaag bevestigt het incident en zegt dat er aangifte is gedaan. De politie van Den Haag doet onderzoek. Volgens de politie werd de man herkend op de beelden van de livestream en is hij kort daarna aangehouden.

‘Intimiderend tuig’

Kamerleden reageren geschokt op het nieuws. Zo noemt Kaags partijgenoot Jetten de man “intimiderend tuig”. “Hoever moeten we het laten komen in Nederland”, vraagt hij zich af. D66’er Jan Paternotte vindt het “totaal idioot en enorm bedreigend. Wie aan onze ministers komt, komt aan onze democratie”, schrijft hij.

PvdA-leider Ploumen en SP-leider Marijnissen vinden het incident onacceptabel. “Weer een grens overschreden”, schrijft Ploumen op Twitter. Ook CU-leider Segers reageert fel: “Als je keer op keer het gif van ‘verzet’, ’tribunalen’ en ‘opsluiting van je politieke tegenstanders’ zaait, dan is dit soort intimidatie en bedreiging wat je oogst.”

“Wat een zieke geesten om Sigrid Kaag en haar gezin op deze manier op te zoeken”, schrijft BBB-leider Van der Plas. “Walgelijk.” Ouwehand van de Partij voor de Dieren noemt het volstrekt onacceptabel. “Verschrikkelijk voor Sigrid en haar gezin, en een verdere bedreiging van onze democratie.”

In quarantaine

Eerder vandaag werd bekend dat Kaag in quarantaine zit, omdat iemand “in haar zeer nabije omgeving” positief getest is op corona. “Zelf heb ik geen klachten”, schreef ze op Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here