Home Suriname MinOWC: Scholen starten vrijdag normaal

MinOWC: Scholen starten vrijdag normaal

18
0
minowc:-scholen-starten-vrijdag-normaal

foto


De Raad van Ministers (RvM) heeft besloten dat het tweede kwartaal van het schooljaar normaal aanvangt op vrijdag. Dit maakt het ministerie bekend op zijn Facebookpagina. Veel leerkrachten en ouders zijn echter bezorgd over de explosief toegenomen Covid-cijfers deze week.

Het ministerie zegt dat de RvM vooralsnog heeft besloten de schooldeuren niet te sluiten, ondanks de toename in het aantal Covid-19-besmettingen. Er zijn protocollen waarmee er wordt gewerkt en eenieder dient zich te houden aan de MoHaNa-regels. Niet alleen op school, maar ook thuis dienen personen zich aan de regels te houden.

De departementsleiding raadt ouders aan om hun kinderen niet zonder noodzaak de straat op te laten gaan. Vaccinatie wordt echter nog steeds aanbevolen, maar niet  eenieder is bereid zich te laten vaccineren. Dat vormt nog steeds een grote uitdaging voor het ministerie.  Op de scholen wordt er nog altijd met groepen van 15 leerlingen gewerkt.

Intussen is het ministerie ook al gestart met het vervoeren van leerkrachten die naar het binnenland moeten. Ook de scholen in het binnenland starten op vrijdag 7 januari met de lessen.