Home Suriname Brazilië: Toestand Bolsonaro aan het verbeteren

Brazilië: Toestand Bolsonaro aan het verbeteren

19
0
brazilie:-toestand-bolsonaro-aan-het-verbeteren

foto

President Jair Bolsonaro plaatste deze foto op zijn Twitter account.


De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is met een darmverstopping in het ziekenhuis opgenomen nadat hij op vakantie ziek was geworden. De president plaatste een foto van zijn ziekenhuisbed op Twitter, waarin hij zei dat artsen een maagsonde hadden ingebracht en een mogelijke operatie aan het evalueren waren.

Doktoren zeiden maandag dat zijn toestand aan het verbeteren was. Bolsonaro (66) is meerdere keren in het ziekenhuis opgenomen sinds hij tijdens zijn presidentiële campagne van 2018 in zijn buik werd gestoken.

In zijn tweet zei de president dat hij zich zondagmiddag na de lunch onwel begon te voelen. Hij werd overgevlogen vanuit de zuidelijke deelstaat Santa Catarina, waar hij op vakantie was, om met spoed te worden opgenomen in het Vila Nova Star-ziekenhuis in São Paulo.

Op televisiebeelden was te zien hoe de president de trap afliep van het presidentiële vliegtuig na de landing in de vroege ochtenduren van maandag.

Bolsonaro zei dat de symptomen dezelfde waren die hadden geleid tot een vierdaagse ziekenhuisopname in juli. Hij zei dat de steekpartij de oorzaak was van zijn gezondheidsproblemen. Bolsonaro raakte ernstig gewond bij de aanval en heeft sindsdien minstens vier operaties ondergaan.

In een verklaring die maandag laat publiekelijk werd, zeiden artsen dat zijn toestand verbeterde, maar het was nog niet bekend of hij verdere operaties nodig zou hebben.

Bolsonaro, die in 2019 aantrad, is van plan om zich herkiesbaar te stellen tijdens een stemming die gepland staat voor oktober. Zijn populariteit is de afgelopen maanden sterk gedaald, te midden van de veel bekritiseerde reactie van zijn regering op de pandemie en de economische neergang van het land.

Vorige maand kreeg de president kritiek omdat hij zijn strandvakantie niet had onderbroken terwijl overstromingen de noordoostelijke deelstaat Bahia overspoelden, waarbij ten minste 25 mensen omkwamen. Hij plaatste video’s van zichzelf terwijl hij aan het jetskiën was tussen menigten juichende supporters.