Home Suriname Atompai: Geen ontheffingsresolutie korpschef

Atompai: Geen ontheffingsresolutie korpschef

21
0
atompai:-geen-ontheffingsresolutie-korpschef

foto

SPB-voorzitter Mielando Atompai.


De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), Mielando Atompai, zegt aan Starnieuws dat korpschef Roberto Prade gewoon aan het werk is. Hij heeft geen resolutie gekregen waaruit blijkt dat hij ontheven is uit zijn functie. Ook is er geen waarnemer benoemd. Atompai benadrukt dat de regels moeten worden nageleefd door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Om iemand te ontheffen is er een resolutie nodig.

“Per ingaande wanneer is de korpschef ontheven?” vraagt Atompai zich af. Hij merkt op dat er inderdaad een bespreking was tussen de minister en het SPB-bestuur. De minister heeft meegedeeld dat in de politieke top besloten is de korpschef te vervangen. Echter heeft hij niet aangegeven per wanneer en wie belast wordt met de leiding. De korpschef is daarom gewoon aan het werk.

Atompai deelt mee dat een brief naar president Chan Santokhi is gegaan om de reorganisatie van het Korps Politie Suriname te bespreken. De bond wil liever met de president en de vicepresident hierover praten in plaats van de minister. De bond heeft ook vernomen dat het besluit om de korpschef te ontheffen formeel nog niet is genomen.

Starnieuws verneemt dat deze kwestie voor morgen besproken wordt tijdens de regeringsvergadering. Daarna zal de ontheffingsresolutie gaan naar de korpschef. Vooruitlopend hierop heeft de minister Prade en de SPB geïnformeerd hierover.