Home Suriname Stanley Menzo minstens voor 2 jaar bondscoach

Stanley Menzo minstens voor 2 jaar bondscoach

77
0
stanley-menzo-minstens-voor-2-jaar-bondscoach

foto


Stanley Menzo (58) wordt de nieuwe bondscoach van Suriname. Hij wordt minimaal voor twee jaren aangetrokken, zegt bestuurslid van de Surinaamse Voetbalbond, Dayasankar Mathoera, aan Starnieuws. Menzo volgt Dean Gorré op.

Menzo heeft als een belangrijke taak om Natio te behouden in de Concacaf A league. Natio moet verder komen dan de 1e en eventueel de 2e ronde van de WK-kwalificatie 2026 en moet zich weer laten kwalificeren voor de Gold Cup. Onder geen beding zal degradatie naar Concacaf Nations League B acceptabel zijn.

De ranking van Suriname  bij Concacaf dient binnen de eerste 10 te liggen. De huidige ranking is 14. Bij de CFU moet Suriname in de top 5 zijn. Wat de FIFA-ranking betreft, moet Suriname van positie 139 naar een plek onder de 100 in twee jaar tijd. Suriname moet zich ook minimaal kwalificeren voor de tweede tot de derde ronde van de WK voorronde 2026 binnen de Concacaf.

Menzo heeft zich altijd ingezet voor het Surinaams voetbal, terwijl hij een enorme carrière heeft neergezet. Ook als een van de oprichters van de Suriprofs, de stichting waarvan hij ruim 15 jaar voorzitter was. Een van de doelstellingen was om het Surinaamse voetbal te ontwikkelen.