Home Suriname Wereld heeft miljoen nieuwe dagelijkse Covid-19-gevallen

Wereld heeft miljoen nieuwe dagelijkse Covid-19-gevallen

122
0
wereld-heeft-miljoen-nieuwe-dagelijkse-covid-19-gevallen

foto

Mensen wachten in de rij om getest te worden op Covid-19 in La Rural, in Buenos Aires, Argentiniƫ. (Foto: Reuters


Meer landen zien het aantal gevallen van coronavirus stijgen naar recordniveaus te midden van de snelle verspreiding van de Omicron-variant. Volgens een telling heeft het aantal dagelijkse nieuwe gevallen van Covid-19 wereldwijd voor het eerst sinds twee jaar geleden het virus voor eerst werd ontdekt de grens van een miljoen overschreden. De pandemie begon in maart 2020.

Nieuwe infecties in de Verenigde Staten zijn gestegen naar het hoogste niveau ooit, grotendeels veroorzaakt door de zeer besmettelijke variant van het Omicron-coronavirus.

Australiƫ bereikte donderdag ook een nieuw record omdat het de definitie van nauwe contacten van gevallen van coronavirus herzag en vereisten voor Covid-19-tests versoepelde, in een poging de druk op testlocaties te verlichten.

Ondertussen waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie dat de Omicron- en Delta-varianten een “tsunami” van Covid-19-gevallen zouden kunnen veroorzaken die “enorme druk” zullen uitoefenen op de gezondheidszorgstelsels.

In de afgelopen zeven dagen werden wereldwijd meer dan 7,3 miljoen nieuwe gevallen van Covid-19 ontdekt, een gemiddelde van 1.045.000 infecties per dag, volgens een telling door persbureau AFP. De cijfers voor 23-29 december, de hoogste sinds het virus eind 2019 voor het eerst de kop opstak, zijn gebaseerd op de dagelijkse cijfers van de gezondheidsautoriteiten in elk land.

Meer dan 85 procent van de nieuwe infecties deed zich voor in twee regio’s die het zwaarst werden getroffen door Omicron: Europa, waar in de afgelopen zeven dagen 4.022.000 gevallen werden geregistreerd, een stijging van 36 procent ten opzichte van de voorgaande week, en de Verenigde Staten en Canada, waar in totaal 2.264.000 gevallen werden geconstateerd in dezelfde periode, een stijging van 83 procent.

Intussen heeft Mumbai alle nieuwjaarsvieringen verboden te midden van stijgende Covid-gevallen. Nieuwjaarsfeesten en bijeenkomsten van meer dan vier personen op openbare plaatsen zijn verboden in de Indiase stad Mumbai, zeiden functionarissen donderdag.

Bijeenkomsten van vier of meer personen zijn tot 7 januari verboden op grond van artikel 144 van het Indiase wetboek van strafrecht. Er waren geen regels voor huisfeesten, maar het bestuursorgaan van Mumbai heeft burgers opgeroepen voorzichtig en verantwoordelijk te zijn.

Het aantal dagelijkse nieuwe gevallen in de stad is gestegen van 1.769 op 14 december tot 5.803 op woensdag.