Home Nederland Podcast De Dag: het probleem van ongevaccineerde coronapatiënten op IC’s

Podcast De Dag: het probleem van ongevaccineerde coronapatiënten op IC’s

21
0
podcast-de-dag:-het-probleem-van-ongevaccineerde-coronapatienten-op-ic’s

Coronapatiënten beginnen weer een probleem te worden op IC’s. Zo werden dit weekend in Zwolle patiënten die een uitgestelde operatie zouden ondergaan, afgebeld. Eigenlijk is dat geen nieuws, zegt hoofd Intensive Care van het UMC Utrecht Diederik van Dijk in podcast De Dag. Coronapatiënten verdringen iedere dag in allerlei ziekenhuizen andere patiënten van de IC’s en dat kost ook mensenlevens. Artsen voelen zich daar volgens hem in toenemende mate ongemakkelijk bij, omdat het voor een groot deel vermijdbare zorg is. 80 procent van de coronapatiënten op IC’s is niet gevaccineerd.

“In de horeca worden ongevaccineerden achtergesteld, maar in het ziekenhuis krijgen ze voorrang”, zegt Van Dijk. Hij vindt dat er beter nagedacht moet worden over hoe de zorg moet omgaan met deze groep patiënten, die nu al voor een beddentekort op IC’s zorgt.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here