Home Suriname Zes jaar met gevangenneming geëist voor ‘doodslaan’ man

Zes jaar met gevangenneming geëist voor ‘doodslaan’ man

8
0
zes-jaar-met-gevangenneming-geeist-voor-‘doodslaan’-man

foto


Irfan S. en Revelino D. riskeren elk een gevangenisstraf van zes jaar voor het zwaar mishandelen van Frans Biswana, die als gevolg van de opgelopen letsels is overleden. Officier van justitie Manro Danning eiste ook gevangenneming van beide mannen die op vrije voeten zijn.

Op 15 september 2019 kreeg de politie de melding dat Biswana was komen te overlijden. Bij een onderzoek aan het lichaam van de man werd door de dienstdoende arts vastgesteld dat het slachtoffer was mishandeld. Hij had bloeduitstorting aan de linkerbil, beide ogen, rechter bovenarm, bovenbuik rechts en krabletsels op de borst. De man was de avond tevoren betrapt geworden bij een koolaanplant en was toen op brute wijze mishandeld. Volgens de patholoog had Biswana onder meer vijf ribfacturen en een hersenbloeding.

Een informant gaf aan de politie te kennen dat het slachtoffer vermoedelijk kool aan het stelen was en door enkele bewoners werd betrapt. Het slachtoffer werd omsingeld door drie mannen, onder wie Irfan S. en Revelino D., en op brute wijze mishandeld. Volgens de informant zou Irfan S. de meeste slagen hebben toegebracht met een eind hout. Revelino D. duwde ruw aan het achterhoofd van het slachtoffer. De derde man heeft meer gesproken.

In deze zaak had advocaat Georgette Leter namens de nabestaanden een verzoek ingediend bij het Hof van Justitie voor de strafrechtelijke vervolging van de verdachten. “De verdachten zijn, na enige tijd te zijn aangehouden, wederom in vrijheid gesteld zonder dat er zicht was op verdere strafrechtelijke vervolging, althans zonder dat duidelijk is als het Openbaar Ministerie voornemens is deze zaak verder voor te leggen aan de kantonrechter.”

Volgens Leter geeft het feit dat de verdachten enige tijd in voorlopige hechtenis hebben gezeten, al aan dat er enige mate van schuld te verwijten valt. De behandeling van deze zaak wordt vervolgd op 18 november.