Home Suriname Amoksi stelt ‘Kabinet van de Minister’ in

Amoksi stelt ‘Kabinet van de Minister’ in

10
0
amoksi-stelt-‘kabinet-van-de-minister’-in

foto

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft een kabinet ingesteld op zijn departement voor vier jaar, tot 21 juli 2025. De bewindsman heeft diverse instanties op de hoogte gesteld hiervan. Mark Karg is coördinator van het Kabinet van de Minister. Zijn beleidsgebied is het Korps Politie Suriname, waaronder zware criminaliteit, rechtsbescherming, openbare orde en veiligheid.

Uit een circulaire van de minister blijkt dat het kabinet een beleidsadviserend, coördinerend, monitorend orgaan is van de minister en bestaat uit technocraten. Het kabinet heeft daarnaast een bruggen bouwende functie over de beleidsgebieden in samenspraak met de verantwoordelijke lijnfunctionaris.

De kabinetsleden zijn ter zake deskundigen die een rol vervullen in de aan hen toebedeelde beleidsgebieden en staan in direct contact met de verantwoordelijke lijnfunctionaris. De beleidsgebieden zijn opgesteld aan de hand van het beleidsplan van het ministerie. De leden van het kabinet rapporteren aan de minister.

De overige leden van het Kabinet van de Minister zijn: Georgine Acton met als beleidsgebied Korps Penitentiaire Ambtenaren, Robby Neslo (Korps Brandweer Suriname), Harold Belfor (Vuurwapenbeleid en Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname) en Valerie Piqué (Vuurwapenbeleid en Anti-Corruptie), John Ferdinand (Verkeer van het KPS en Rechtszorg), Patricia Meulenhof (Mensenrechten), Reita Wee Wee-Madhuban (Jeugd, zeden en huiselijk geweld), Roy Prieka (Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname).