Home Nederland Veel oponthoud op snelwegen door ongelukken en slecht weer

Veel oponthoud op snelwegen door ongelukken en slecht weer

16
0
veel-oponthoud-op-snelwegen-door-ongelukken-en-slecht-weer

Automobilisten moeten op een aantal plekken in het land veel geduld hebben. Door een combinatie van het slechte weer en een aantal ongelukken staan er op een aantal snelwegen files, waarbij veel vertraging is. De totale filelengte was rond 07.30 uur zo’n 310 kilometer verdeeld over 54 files, meldt de ANWB.

Er trekt een groot gebied met regen van west naar oost over het land. De zwaarste buien zitten inmiddels in het midden van het land. In het westen en zuidwesten komen daar nog zware windstoten bij, tot 80 kilometer per uur. Het KNMI heeft daarom voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland code geel afgegeven. In de rest van het land waait het minder hard.

Op een aantal plekken zijn er door ongelukken forse vertragingen. Zo was er op de A6 bij Lelystad richting het zuiden een ongeluk. Het verkeer wordt er inmiddels via de vluchtstrook langs geleid, maar er ontstond een forse file met veel vertraging.

Andere ongelukken die files en vertragingen veroorzaken zijn er op de A4 bij Zoeterwoude richting het zuiden, op de A1 bij Hoevelaken richting Amsterdam, op de A16 bij Rotterdam in noordelijke richting en op de A15 van Gorinchem naar Rotterdam. Het helpt ook niet dat de A12 ten westen van Utrecht nog steeds is afgesloten. Op de omleidingsroutes is het ook druk.

Ook de afgelopen dagen was met name de ochtendspits erg druk. Dat kwam behalve door het slechte weer en de afsluiting van de A12 ook doordat er minder wordt thuisgewerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here