Home Suriname De make-up van de president

De make-up van de president

15
0
de-make-up-van-de-president

Het gemis aan Whatsapp, Facebook en Instagram heeft ertoe geleid dat sommigen wat tijd over hadden om zich te buigen over de haarkleur en de make-up van de president. Welke meerwaarde had de haarkleur van de president voor ons land? Als het op waarheid berustte, was het hooguit voer voor de journalistieke kwaliteiten van een roddelblad. Weegt dat op tegen het feit dat ons land praat met IMF en IDB? Of moeten we dit beschouwen als ontwenningsverschijnselen aan social media/aandacht op die bewuste dag?

De persconferentie had als doel, om na de indrukwekkende jaarrede, gedetailleerd in te gaan op de onderwerpen. Zoals het feit dat de IDB ons land honderden miljoenen heeft toegezegd zonder te wachten op het IMF. Een president die dit voor elkaar krijgt met slechts één bezoek aan New York, verstaat de kunst van leiderschap, waar uiterlijke fabels er niet toe doen. Hij verstaat de kunst van leiderschap dat zich realiseert dat het hebben van geld belangrijk is om het volk dat leven te bieden, dat het verdient, conform de toezeggingen in de verkiezingscampagne. En conform de visie dat het land duurzaam, generatie-overstijgend, profijt moet hebben, in welvaart alsook in welzijn.

Een persconferentie is een bijeenkomst, die wordt belegd om het publiek via journalisten over een bepaald onderwerp te informeren. Nu we allemaal de definitie weten, is dit niet precies wat de regering heeft gedaan? Sommige mensen leven in een wereld waar ze geen olifanten wensen te zien. De gewenning aan een bepaalde propagandamachine maakt dat sommigen het verschil niet zien nu het volk consequent en uitgebreid wordt geïnformeerd. Waarvoor gebruikt men de diverse nieuwsbronnen? Bewust verkeerde beïnvloeding van het volk? Voor wie vraag ik me af of beter gezegd voor welke partij? Kritiek is prima maar het is opmerkelijk hoeveel critici luider worden omdat ze geen plek op schoot van de zittende regering hebben.

Dat precies deze regering in een jaar tijd gewerkt heeft aan de vermindering van de $7000 schuld die boven het hoofd van elke Surinamer hangt, ook van deze zelfde critici. Dit is een regering die niet discrimineert, die niet kijkt naar olifant of geen olifant, die niet kijkt naar een grijze of roze olifant, maar een regering die zich voor elke Suriname inzet. Uiteindelijk tellen prestaties. Het is geen enkel leider gelukt om met prudent beleid het tekort op de begroting terug te dringen naar 10,5% van het BBP en in 2022 zal dit terug worden gebracht naar 2,6%! Ook een mooie prestatie is dat onze Surinamers in het buitenland, sinds 1 oktober 2021, zonder visum het land binnen kunnen komen. Een mooi resultaat van het bezoek van onze president aan Nederland, waarbij de relatie hernieuwd is.

Sommigen hebben een neutrale bril nodig om de prestaties te zien. Want naast het zien, zijn we ook vergeetachtig. Men is kennelijk vergeten dat we in een Staat leven, waar vrije meningsuiting geldt, dus met het benoemen, dat medewerkers geklaagd hebben bij de president over de CDS-topman, win je niets. Deze regering houdt van transparantie en dat doen we ook, deze regering maakt problemen bespreekbaar en stopt ze niet weg. En daar wij van transparantie houden, dient eenieder te weten, dat men in sommige beroepen zich neutraal moet opstellen. Persoonlijke uitlatingen, die bovendien niet eens gebaseerd zijn op feiten, verwachten wij in de roddelbladen.

Dan is onze CDS-topman 1000x meer integer en spreken we dus van geluk.

En dan komen we op de burgerrechten. Kennelijk heeft niet eenieder het wereldwijde nieuws gevolgd of snappen sommigen nog steeds niet dat het gaat om een Covid-19 pandemie, waar de hele wereld mee geconfronteerd wordt. Als men de recente CELAC-conferentie beter had gevolgd, zou duidelijk zijn dat Covid-19 de rode draad was, welke de landen hebben verbonden en er noodkreten geuit zijn. Dus dat je om 21 uur thuis moet zitten, is slechts voor je eigen veiligheid. Het vergt echter wel een brein om dit goed te kunnen begrijpen. Als we moeten geloven dat de belangrijkste mensen over straat zijn, zouden precies die mensen nu de ziekenhuisbedden bezet houden, maar de realiteit is toch anders. En is er toch echt maar één oplossing, of je het leuk vindt of niet, en dat is vaccineren vaccineren vaccineren!

Ik zie geen andere regering die Suriname uit deze modder kan halen. Regering gaat u zo door, vooral mijn president. Het werk wat u verricht, wordt gewaardeerd. Dus critici, berg die stoute schoentjes weer op en ga de jaarrede en de persconferentie in alle rust beluisteren. Jullie zullen er nog wat van opsteken en het werk van deze regering en jullie president, wellicht gaan waarderen.